طب اسلامی چیست؟

طب اسلامی چیست؟
تعاریف مختلفی درباره طب اسلامی وجود دارد که عبارتند از:
برخی استنباط فقهی از آیات قرآن و روایات ائمه (ع) در مسائل پزشکی را اساس این طب میدانند. این گروه معتقدند طب اسلامی، نحوهای از طبابت است که در آن شیوههای درمانی را میتوان با رویکرد قرآنی و بر اساس سیره معصومین (ع) دنبال کرد.
برخی طب سنتی را ذاتا همان طب اسلامی میدانند و دراینباره به احادیث صادر شده از ائمه (ع) مربوط به اخلاط اربعه و درمانهای آنها بر اساس تفاوت مزاجها استناد میکنند.
برخی قائل به وحیانی بودن طب اسلامی نیستند و این طب را محصول دانش بشری و کسب تجربه تدریجی از سوی حکما و دانشمندان مسلمان میدانند. طبی که در دوران شکوفایی علوم وفنون در جهان اسلام شکل گرفته و راه تکامل ار طی میکند.
برخی طب اسلامی را نحوهای از تفکر طب میدانند که در آیات و روایات اسلامی مستتر است. این گروه معتقدند که آنچه از آیات و روایات به دست میآید یک نظام جامع طبی و درمانی نیست، اما نکاتی در آن وجود دارد که میتواند منبع الهامات و مکاشفات فراوان در موضوعات طبی باشد. در واقع این گروه تمرکز خود را بر تفسیر متون دینی در موضوع طب قرار میدهند.
در میان این تفاوت آراء، برخی، این تعریف کلی و جامع را برای طب اسلامی، مناسبتر میدانند:
طب اسلامی، تبلور تفكرات انبياء و ائمه (ع) و سيره آنها پيرامون طب و بهداشت و استفاده از قانونمندیهای حاكم بر نظام طبيعت، تجربيات حكما در اين راستا و بهرهگيری از الهام و اشراق است.