توجه به موضوع غذا در طب سنتی

توجه به موضوع غذا در طب سنتی
برای توجه به موضوع غذا در طب سنتی، این موارد را در نظر داشته باشید:
زمان غذا خوردن و زمان دست کشیدن از غذا
در زمان داشتن اشتهای واقعی، اقدام به غذا خوردن کنید و قبل از سیری کامل، دست از غذا بکشید. چون غذا برای هضم شدن نیاز به فضای کافی دارد و پر کردن تمام حجم معده باعث سوء هاضمه و نفخ خواهد شد.
خوب جویدن غذا و پرهیز از پرخوری
لقمههای کوچک بردارید و آنها را خوب بجویید. این کار باعث بهبود هضم و پیشگیری از نفخ و یبوست خواهد شد. به علاوه، جلوی پرخوری را میگیرد. پرخوری، صفای دل و روحانیت انسان را کمرنگ میکند.
تنظیم نوع غذای مصرفی بر اساس نوع مزاج
در صورت نداشتن سوء مزاج، تناسب مواد غذایی با نوع مزاج، باعث پیشگیری از انواع بیماریها و قوت بدن خواهد بود. برای مثال، مصرف غذاهای سرد مانند آب زرشک، برنج سفید و فراوردههای جو برای افراد صفراوی مزاج که دچار سوء مزاج نباشند، بسیار مناسب است، اما همین غذاها برای افراد سوداوی چندان مناسب نیستند و این افراد بهتر است از گوشتهای گرم مثل گوسفند و شتر و ادویهجاتی مثل زنجبیل و دارچین استفاده کنند.
سکون بعد از غذا
حرکت قبل از صرف غذا، به دفع فضولات بدن و افزایش حرارت غریزی بدن کمک میکند. در نتیجه، هضم و جذب غذا بهتر انجام میشود .در حالی که بدترین چیز برای هضم غذا، حرکتهای شدید بعد از صرف غذا است.
بعد از صرف غذا، چند قدم راه بروید، سپس چند دقیقه به پهلوی راست دراز بکشید و بعد مدت طولانیتری به پهلوی چپ دراز برگردید. اما موقع برخاستن باید از پهلوی راست بلند شوید.
مراعات اصل عادت و لذت در امر تغذیه
به این معنا که اگر دو غذا موجود بودند و هر دو هم کیفیت خوبی داشتند، بهتر است فرد غذایی را بخورد که لذت بیشتری از آن میبرد، البته به شرط آنکه در مقدار مصرف غذا، افراط نکند.
رعایت تنوع غذایی و عدم مداومت بر یک نوع غذا در زمان صحت
زیاد خوردن غذاهای شور باعث بروز مشکلات چشمی و خشکی بدن میشود.
زیاد خوردن غذاهای ترش، کمخونی و پیری زودرس را به دنبال دارد.
مصرف زیاد شیرینیها باعث رخوت و سستی معده میشود و با انسداد کبدی بیماریهای مانند کبد چرب را در پی خواهد داشت.
هرچه وعده غذایی سادهتر باشد، زودهضمتر است. البته تنوع غذایی را فراموش نکنید و سعی کنید غذاها را در فصل خود مصرف کنید.