خواص کلم بروکلی

خاصیت کلم بروکلی
Rate this post

بروکلی به خاطر تاثیرات مفید بر روی سلامتی از آن ها به عنوان “سوپر سبزیجات” یاد می شود. بروکلی جزء سبزیجات کلمی می باشد. دارای مواد مغذی زیادی است. غنی از ویتامین C است؛ به طوری که دو برابر پرتقال ویتامین C دارد. کلسیم، سلنیوم، ویتامین B6 ، ویتامین K ، فیبر،  آهن و پتاسیم. از دیگر ویتامین‌ها و مواد معدنی کلم بروکلی محسوب می‌شوند‌. کلم بروکلی می تواند هم خام و هم پخته مصرف شود، اما تحقیقات اخیر نشان می دهد که بروکلی پخته شده با بخار ملایم بیش ترین فواید سلامتی را دارد.
طبیب حسینی شما را  با چند مورد از خواص کلم بروکلی و ارزش غذایی آن آشنا  می کند.

خاصیت کلم بروکلی

درمان سرطان :
کلم بروکلی حاوی نوعی از ترکیبات شیمیایی به نام گلوکوزینولات هستند. گلوکوزینولات‌ها هنگام پختن، جویدن و هضم به ترکیبات فعال تجزیه می‌شوند. یکی از این ترکیبات فعال، ایندول-۳-کاربینول نام دارد که ترکیبی با خواص ضدسرطانی است.

درمان اختلالات معده :
سرشار از فیبر است،ریشه‌ی اغلب اختلالات معده در یبوست است. فیبر از یبوست جلوگیری  می کند به حجم غذا می‌افزاید، موجب حفظ آب می‌شود و به حرکات روده‌ای کمک می‌کند. همچنین منیزیم و ویتامین‌های موجود در کلم بروکلی با کاهش التهابات به کاهش اسید معده، تسهیل گوارش، جذب مواد مغذی و تسکین معده کمک می‌کنند.

سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند :

وجود ویتامین C در کلم بروکلی در آن می‌تواند سیستم ایمنی را در افراد مسن بهبود دهد. سولفورافن موجود در این سبزی با نوعی پروتئین به نام Nrf2 واکنش نشان می‌دهد و واکنش آنتی‌اکسیدانی بدن را تنظیم می‌کند.این پروتئین می‌تواند به صدها آنتی‌اکسیدان تبدیل شود و آنزیم‌‌ها و ژن‌ها را جوان کند. همچنین نشان داده شده که کلم بروکلی حاوی ترکیباتی به نام گلوتاتیون بوده که نوعی آنتی‌اکسیدان است و سیستم ایمنی بدن را قوی می‌کند.

مراقبت از چشم و آب‌مروارید :

زآگزانتین، بتاکروتن، ویتامین آ، فسفر و سایر ویتامین‌ها از جمله ب کمپلکس، ث، و ای موجود در بروکلی برای سلامت بصری بسیار مناسب هستند. این مواد از تخریب ماکولا (لکه‌ی زرد) و آب‌مروارید جلوگیری می‌کنند، و در عین حال آسیب‌های ایجاد شده توسط تابش‌ها  را نیز ترمیم می‌کنند.

کلم بروکلی مفید برای سلامت مغز:

بروکلی غنی از ویتامین K و کولین است و به رشد شناخت و حافظه کمک می کند. علاوه بر این، سولفورفان ها هم چنین به جلوگیری از ظهور آلزایمر و بسیاری از بیماری های گوارشی کمک می کند.

تنظیم فشار خون :

سرشار از کروم ماده‌ی  است کروم به عملکرد مناسب انسولین و تنظیم قند خون کمک می‌کند و بدین ترتیب می‌تواند موجب تنظیم فشار خون شود. ویتامین‌ها، فیبر و اسیدهای چرب امگا۳ که به عملکرد درست بدن‌ کمک می‌کنند نیز به‌وفور در کلم بروکلی یافت می‌شوند.

کلم بروکلی برای کنترل دیابت:

در  مطالعات اخیر نشان داره شد که کلم بروکلی ممکن است مقاومت انسولین در نوع 2 بیمار دیابتی را بهبود بخشد.

پوست :

آنتی‌اکسیدان‌های موجود در این کلم به کاهش سرعت فرآیند پیری و بهبود پوست کمک می‌کنند. ویتامین C موجود در این کلم به تولید کلاژن کمک می‌کند و از این طریق باعث می‌شود پوست جوان‌تر به نظر بیاید.

مو  :

ویتامین‌های B و ویتامین C موجود در کلم بروکلی در بهبود سلامت و تقویت مو و فولیکول‌های مو اهمیت دارند‌. سبزیجاتی مانند کلم بروکلی که رنگشان سبز تیره است، سرشار از ویتامین‌های A و C هستند و به تولید سبوم کمک می‌کنند. سبوم چربی طبیعی پوست سر است که مو را نرم نگه می‌دارد. درمان کم  کم خونی:

بروکلی،غنی از آهن و پروتئین است، در نتیجه یک درمان خوب علیه کم خونی را تشکیل می دهد. مس یکی دیگر از مواد معدنی ضروری در تولید گلبول های قرمز خون، همراه با آهن است.

خاصیت کلم بروکلی

ارزش غذایی کلم بروکلی:

بروکلی خام حاوی تقریباً 90 % آب، 7 % کربوهیدرات و 3 درصد پروتیین و تقریباً بدون چربی است.

بروکلی کالری خیلی پایینی دارد و تنها 31 کالری برای هر فنجان تامین می کند.

  • بروکلی، خام – 100 گرم
  • 34 کالری
  • آب 89 %
  • 2.8 گرم پروتئین
  • 6.6 گرم کربوهیدرات
  • 1.7 گرم شکر
  • 2.6 گرم فیبر
  • 0.4 گرم چربی
  • 0.04 گرم چربی اشباع شده
  • 0.01 گرم چربی غیر اشباع شده
  • 0.04 گرم اسید چرب اشباع نشده
  • 0.02 گرم امگا 3
  • 0.02 گرم امگا 6
  • چربی ترانس دار

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.