خواص به

خواص به
به میوه پاییزی است بومی مناطق گرم و معتدل جنوب غربی آسیا می باشد. میوه به رسیده طلایی رنگ و پوست آن مانند هلو دارای پرز است و به ندرت به صورت خام مصرف می شود.طعم به ترش است و معمولا به را به صورت پخته مصرف میکنند یا میوه به را فریز کرده تا طعم ترش آن گرفته شود و به صورت خام مصرف نمیکنند. از به گاهی به عنوان طعمدهنده در مای سیب ،مربا به و دمنوش به نیز استفاده میکنند.
به مانند سایر میوه های دیگر غنی از مواد مغذی مانند ویتامین آ ، ویتامین ب ، ویتامین ث ، فیبر و مواد معدنی شامل :
پتاسیم ، مس ، سلنیوم، روی ، فسفر ، کلسیم، آهن و منیزیم است.
میوه به از اوایل شهریور ماه به بازار عرضه می شود. برای خرید باید دقت کنید که رنگ روشن طلایی را انتخاب کنید. از خرید به های کبود یا ریز خودداری کنید زیرا طعم و عطر ندارند. ارزش تغذیهای بالای به آن را به میوهای پرخاصیت و مفید تبدیل کرده است.طبع به کمی گرم و تر و طبع به ترش سرد و خشک است.
از خواص به میتوان به رفع استرس، به کاهش وزن ، ضدالتهاب ، درمان زخمهای معده، آنتی اکسیدانی،تعوع و استفراغ، ضد ویروسی،کاهش فشار خون، کاهش سطح کلسترول خون، پوست،مو،بارداری و ضد سرطان با طبیب حسینی در رابطه با خواص و برررسی این موارد و مضرات آن می پردازیم.
خواص ضدالتهاب:
میوه به منبع غنی ویتامین C است و قادر است حدود 25% از میزان روزانه توصیه شده این ویتامین برای بدن را تامین کند. ویتامین C به افزایش ایمنی بدن و درمان بیماری های التهابی کمک میکند. همچنین دارای خواص ضدآلرژی است.
به کاهش وزن :
میوه به کالری اندکی دارد اما سرشار از فیبر است. 100 گرم میوه به خام تنها 57 کالری دارد؛ همچنین چربی اشباع شده ، سدیم و کلسترول پایینی دارد. تمام این ویژگیها میوه به را به انتخابی شگفتانگیز برای کاهش وزن و حفظ سلامتی کلی بدن تبدیل میکند.
درمان زخمهای معده :
به، در بهبود عملکرد سیستم گوارشی، از این میوه به عنوان یکی از خوراکیهای مفید و موثر در درمان زخم معده میشود. به این منظور لازم است تا افراد مصرف روزانه آب به را در دستور کار خود قرار دهند. استفاده از این آبمیوه موجب نرم شدن معده و راحت کار کردن دستگاه گوارشی خواهد شد.
خواص آنتی اکسیدانی :
این میوه بدلیل وجود ترکیبات پلی فنولیک خواص آنتی اکسیدانی شگفت انگیزی دارد. این آنتی اکسیدان ها با رادیکالهای آزاد موجود در بدن مبارزه میکنند، روند پیری را کاهش میدهند، و از بیماریهای قلبی عروقی و سکته مغزی پیشگیری میکنند.
درمان تعوع و استفراغ :
میوه به بصورت پخته یا دمنوش حالت تعوع و استفراغ را برطرف میکند، ادرارآور است و از این طریق باعث دفع سموم و مایعات بدن میشود.
ضد ویروسی :
تحقیقات نشان داده است که میوه به خواص ضدویروسی بالایی دارد. فنولهای موجود در میوه به حاوی ترکیبات ضد آنفلوانزایی قوی هستند. همچنین به خواص آنتی اکسیدانی بالایی دارد که باعث افزایش مقاومت بدن در برابر بیماریهایی مثل سرماخوردگی، آنفلوانزا و سایر بیماریهای ویروسی میشود.
بارداری :
از جمله خواص به میتوان به مفید بودن این میوه در بارداری برای خانمها اشاره کرد. استفاده از میوه به و دمنوش به برام خانمها در حین دوران بارداری و حاملگی خواص و فواید زیادی به همراه دارد. میوه به حاوی مقادیر بالای ویتامین B6 است و بر روی تهوع و استفراغ بارداری موثر و کمک کننده است از همین رو در بارداری به خصوص بین هفته ششم تا چهاردهم بارداری، مصرف میوه به به خانمهای باردار توصیه میشود.
کاهش فشار خون :
میوه به سرشار از پتاسیم است و باعث کنترل فشار خون بالا می شود.
کاهش سطح کلسترول خون :
مصرف مداوم میوه به کلسترول بد خون (LDL) را کاهش میدهد و به حفظ سلامت قلب کمک می کند.
خواص ضد سرطانی :
خواص آنتی اکسیدانی این میوه به بدن کمک میکند تا با رادیکال های آزاد مبارزه کند و سلول های سرطانی بدخیم را نابود کند. دانههای ریز موجود در گوشت میوه به حاوی ترکیباتی قابض به نام تانن است. این تانن ها با اتصال به سموم و مواد شیمیایی از غشاهای مخاطی بدن در برابر سرطان محافظت می کنند.
رفع استرس :
آنتی اکسیدان های مختلف میوه به باعث کاهش استرس و آرام کردن ذهن می شود.
مو :
کمک به سلامت و زیبایی مو از دیگر خواص به است. میوه به برای خون سازی بسیار مفید است و تقویت خونسازی و تنظیم گردش خون موجب تقویت فولیکولهای مو شده و به رشد بهتر مو و زیبایی موها کمک میکند.
پوست :
یکی دیگر از خواص به تاثیر به در سلامت و شادابی پوست است. به حاوی آنتیاکسیدانهایی است که موجب حذف بسیاری از عوامل مضر برای سلامت پوست میشود و از این طریق موجب بهبود چین و چروک پوست، حذف لکههای پوستی میشود. میوه به همچنین در محافظت از پوست در برابر اشعه ماوراءبنفش نیز موثر و کمک کننده خواهد بود.
علاوه بر خواص ذکر شده توسط طبیب حسینی در بالا، دم کرده و آب میوه به برای درمان بیماری های قلبی-عروقی، مشکلات تنفسی، کم خونی و آسم نیز مفید است.
مضرات به :
از برگ درخت به نباید به صورت خام استفاده کرد. مصرف برگ به برای افرادی که دچار یبوست هستند، توصیه نمیشود زیرا ممکن است سبب تجدید و تشدید یبوست شود. مصرف دمنوش برگ به ممکن است در برخی افراد موجب بروز حساسیت شود.